Περιοχή

Η Ασπροβάλτα βρίσκεται στα βόρεια της Χαλκιδικής και στο κέντρο του Στρυμονικού Κόλπου. Ανήκει στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Με την κατασκευή της Εγνατίας οδού οι αποστάσεις και ο χρόνος απο τα αεροδρόμια και τα λιμάνια των παρακείμενων πόλεων έχουν ελαχιστοποιηθεί. Απο την πόλη της Θεσσαλονίκης και το λιμάνι της απέχει 80 χιλιόμετρα περίπου και απο το Αεροδρόμιο της 90 χιλιόμετρα περίπου με χρόνο 45 και 55 λεπτά αντίστοιχα.

Απο την Καβάλα και το λιμάνι της απέχει 70 χιλιόμετρα και απο το αεροδρόμιο της 80 χιλιόμετρα, με χρόνο 40 και 50 λεπτά αντίστοιχα.

Η περιοχή μας αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Η κοντινή απόσταση απο τις γύρω πόλεις η πληθώρα των μαγαζιών που κάνουν την αγορά μας άκρως ικανοποιητική αλλά και η νυχτερινή διασκέδαση καθώς υπάρχουν ένα πλήθος ταβερνάκια, εστιατόρια, clubs, beach bars, μας κάνουν ένα ιδανικό προορισμό διακοπών για όλη την οικογένεια.

Μπορείτε να χαλαρώσετε περπατώντας στους καταπράσινους λόφους πάνω από τον οικισμό αλλά και να απολαύσετε τον ήλιο στην κάτασπρη αμμουδιά του τόπου μας.

Γι' αυτούς που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν την ξεκούραση και την μόρφωση μπορείτε εύκολα να κάνετε μικρές εκδρομές, στην Αρχαία Αμφίπολη και το μουσείο της, στα Αρχαία Στάγειρα τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, στο κάστρο της Ρεντίνας που είναι σκαρφαλωμένο σε ένα καταπράσινο λόφο ατενίζοντας μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς τα Μακεδονικά Τέμπη.

Πάνω επίσης απο το χωριό σε μικρή απόσταση βρίσκεται πάνω στο λόφο που βλέπει στην θάλασσα το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ηλικίας άνω των 1000 ετών και λίγο πιο πέρα από την "Πλάκα" μπορείτε να δείτε όλο το πέταλο του Στρυμονικού κόλπου, εξαίσια θέα της περιοχής μας πνιγμένης στο πράσινο και το γαλάζιο.

Επίσης μια επίσκεψη στο Άγιο Όρος, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, με τα Βυζαντινά Μοναστήρια του (Ελληνικά, Σέρβικα, Ρωσικά κ.α) θα σας μείνει αξέχαστη.